Monica´s julglögg

Tid: 30 minuter

Nu är det hög tid att sätta glöggen! Det tar ca 5 veckor innan glöggen blir klar. Gör gärna en dubbel sats , för den blir bättre och bättre ju längre den står.

Ingredienser

  • 6 liter svagdricka
  • 3 kg strösocker
  • 90 g jäst (2 pkt)
  • 60 g russin
  • 20 g hela nejlikor
  • 15 st bittermandlar
  • 2 bitar ingefära
  • 2 bitar pomeransskal
  • 3 dl blåbär
  • 2 flaskor aromatiska droppar till glögg
  • Instruktioner

    1. Alltsammans blandas och hälles på flaska med jäsrör eller på dunk. Låt jäsa i ca 5 veckor.
    2. Sila ifrån och tillsätt: 2 flaskor (50ml) aromatiska droppar till glögg, finns att köpa på Apoteket. Häll på flaskor.
    3. Drick och njut i Juletid.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben