Monsterbollar

Serverar: 7-12 portioner

Tid: 30 minuter

Här kommer bollsläcktets värstingar..... Inför Halloween eller barnkalas. 7 jättebollar eller ca 10 något mindre. Mina barn gillar inte lakritsströssel så det blev choklad istället, annars är de hemskare i svart.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 7-8 dl havregryn
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kaffe
  • Olika sorters strössel
  • Mörk blockchoklad
  • Godis till ögon, tänder, ben mm
  • Instruktioner

    1. Börja med att ta den mindre mängden havregryn, för smeten ska bli kladdig.
    2. Blanda alla ingredienserna utom strössel och godis till en smet, för hand eller i matberedare/ mixer.
    3. Rulla till stora bollar och rulla dem i strössel (tex. choklad, lakrits). Bestäm hur du vill att dina monster ska se ut och gör ordning alla godisbitarna, smält blockchoklad och dutta på chokladlinser med tandpetate/ grillpinne (ev.bomullspinne).
    4. Ställ in monsterbollarna, övertäckta med plastfolie, i kylen i minst 1 timme.
    5. Om du mixar havregrynen innan så blir de mindre och lättare för små barn att äta bollarna.

    Kommentarer (2)

    malinski79 22 oktober 2009

    De här är väl för härliga! Skulle passa jättebra på halloweenkalaset till grabbarna!! / Malin o Tommy

    carl59 28 oktober 2009

    passar bra som ge bort godis när dom andra barnen går på bus eller godis rundan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben