Montignacs äpppeldessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Glutenfri dessert med lågt GI.

Ingredienser

  • 3-4 röda äpplen
  • 1/2 msk rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagnings- eller vispgrädde
  • 1/2 dl fruktsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skölj äpplena och skär dem i klyftor. Ta bort kärnhuset. Smörj en pajform, 22 cm i diameter, med olja. Fördela äpplena i formen.
    3. Vispa ihop ägg, grädde, fruktsocker och vaniljsocker. Häll detta över äpplena och grädda i ugnen i 20–25 minuter, tills kakan får fin färg. Servera den ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben