Mormors goda kardemummaskorpor

Idag har jag bakat de här skorporna. Jag säger bara OJ OJ OJ så goda!!! Det ska vara vaniljstång 1 tsk jag hade inte det hemma så jag tog vaniljsocker istället

Ingredienser

  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker (vaniljstång 1 tsk)
  • 2 ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 1 st bittermandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 gader.
    2. Stöt kardemumman i en mortel. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång (vaniljsocker) och kardemumma krämigt. Rör ner ett ägg i taget.
    3. Hacka sötmandlarna grovt och riv bittermandeln. Blanda mandeln med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
    4. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.
    5. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
    6. Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter tills de är helt torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Kristin80 12 januari 2009

    Bland de första recept jag provade när jag köpte Leila Lindholms bok "A piece om cake" och visst är de fantastiskt goda!

    Maahl 20 februari 2009

    Mycket goda, men nästa gång ska jag smaksätta med mer kardemumma, vaniljsocker och en bittermandel till.

    Annamittimaten 29 april 2009

    Supergoda och så lättbakade.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben