Mormors mazarinkaka

Serverar: 20 portioner

Gott, gottigott-gott

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 0.75 dl malen sötmandel
  • Några bittermandlar eller ett par droppar bittermandelolja, efter smak
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 hg smält smör/margarin
  • 1.5 dl mjölk
  • Glasyr
  • 60 g smält smör/margarin
  • 3 dl florsocker
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • 3 msk starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º C. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med övriga ingredienser till kaksmeten. Grädda i ca 12-15 minuter (känn med provsticka så att kakan stelnat helt igenom).
    2. När kakan svalnat blandas ingredienserna till glasyren och breds över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lece 21 februari 2013

    Farligt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben