Morots-baconpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

God matig paj att bjuda med en grönsallad.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2 dl lagrad riven ost
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 lökar
  • 2 stora morötter
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 pkt bacon
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 1 dl riven ost
  • 1 burk crème bonjour light
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda 8 minuter i ugnen. Dela lökarna på längden. Riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i oljan 5 minuter utan att de tar färg. Krossa vitlöken och tillsätt den samt salt och citronpeppar. Skär bacon i bitar och knaperstek den. Sätt allt i pajskalet. Vispa samman ägg, mjöl, timjan, salt och peppar. Häll bladningen i pajskalet. Strö över osten samt klicka ut mjukosten. Grädda ca 20 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben