Morotsbiscotti

Serverar: 50 portioner

Knapriga biscotti är bra att ha hemma som alternativ till fetare kaffebröd. Precis som italienska biscotti är de lite hårdare än våra svenska skorpor. De här känns extra nyttiga med rivna morötter i.

Ingredienser

  • 170 g havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 150 g morötter, fint rivna
  • 2 st medelstora ägg
  • ½ dl filmjölk
  • 1 ½ msk majsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda havregryn, 7/8 av vetemjölet, bakpulver, strösocker, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
    3. Rör i morötter, ägg, filmjölk och olja. Blanda ihop till en kladdig deg och lägg den på en mjölad (resterande mjöl) bänk.
    4. Forma till 3 smala längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    6. Ta ut längderna. Låt dem svalna en kort stund. Skär dem med en vass kniv i 1 cm sneda skivor.
    7. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp.
    8. Fortsätt grädda mitt i ugnen tills de får färg, 8-10 minuter.
    9. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka minst 1 timme.

    Kommentarer (1)

    Maahl 22 januari 2009

    Mycket goda och kul det eftersom dom känns nyttiga med morötter och inget smör i. Som vanligt behövde mina skorpor torka längre än vad det står i receptet, kanske skär jag dom inte tillräckligt tunt. Jag använde både vanliga havregryn och fiberhavregryn eftersom dom vanliga havregrynen tog slut. Det blev även vaniljsoygurt istället för filmjölk eftersom jag inte hade någon sådan hemma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben