Morotschapatibröd

Chapati är ett indiskt bröd som gräddas direkt i stekpanna.

Ingredienser

  • 300 g vetemjöl, ca 5 dl
  • 180 g grahamsmjöl, ca 3 dl
  • 1½ dl fint rivna morötter
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1 dl smör och rapsoljeblandning
  • Instruktioner

    1. Ger ca 15 bröd
    2. Blanda de båda mjölsorterna, morötter och salt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 15 bitar. Kavla ut bitarna till tunna kakor. Pensla dem med smör och rapsoljeblandningen. Vik degrundlarna på mitten. Pensla på nytt och vik till en kvartsrundel. Rulla degen till en boll. Kavla ut på nytt till rundlar, ca 15 cm i diameter.
    3. Grädda bröden i en torr het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Lägg bröden på varandra sedan de gräddats så håller de sig mjuka. Låt bröden kallna eller njut dem direkt. Förvara dem i en plastpåse och värm dem på grill eller ugnen när det är dags att äta dem.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben