Morotscheesecake

Något för er som älskar morotskaka och cheesecake!

Ingredienser

  • 400 g skalade morötter
  • 2 dl grahamskex, fint malda
  • 2 dl ingefärskakor, krossade
  • 2 dl pekannötter, malda
  • 1 dl socker
  • 4 msk mjukt smör
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/4 tsk muskot
  • 400 g philiadelphiaost
  • 4 ägg
  • 3/4 dl hackade pekannötter
  • Instruktioner

    1. Koka morötterna mjuka i vatten ca 45 min.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kex- och kakkross, nötter, socker och smör till en massa. Fördela massan i bottnen av en springform.
    3. Kör morötterna i en foodprocessor till en fin puré. Tillsätt kryddorna, farinsocker och citronsaft och mixa igen. Låt morotspuréen svalna. Blanda sedan i philadelphiaosten och mixa igen.
    4. Häll blandningen över kexbottnen och strö de hackade pekannötterna över. Grädda cheesecaken ca 50 min och låt den svalna helt innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben