Morotschokladrutor

Serverar: 25 portioner

Tid: 55 minuter

Dessa kakor blir godast om de får stå ett dygn i kyl och safta till sig. Men de är väl värda att vänta på. Vi brukar garnera med geléhjärtan, men det är inte nödvändigt. De blir goda ändå. Blir ca 25 stycken i långpanna. Fast det beror ju förstås på hur stora man själv vill ha.

Ingredienser

  • 225 g mald mandel
  • 100 g mjukt smör
  • 2 3/4 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g riven morot
  • 75 g mörk choklad
  • Glasyr
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Riven mörk choklad
  • Geléhjärtan
  • Instruktioner

    Mal mandeln. Finriv morot. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Rör ner detta i smeten tillsammans med den finrivna moroten. Smält chokladen och vänd ner den i smeten. Bred ut smeten i bakpappersklädd form, ca 20x25 cm. Jämna till smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att den inte är kladdig. Låt kakan kallna. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och bred detta över kakan. Låt stelna och skär sedan kakan i rutor. Riv mörk choklad över och garnera med geléhjärtan. Låt gärna kakan stå och safta till sig ett dygn, väl övertäckt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben