Morotscurd

Krämen är god som fyllning i tårta eller som marmelad. Blir ca 5 dl morotscurd.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 morötter, 200 g
  • 1 apelsin
  • 50 g smör eller delikatessmargarin
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker i en kastrull.
    2. Skala och grovriv morötterna.
    3. Tvätta apelsinen i varmt vatten och torka den, riv av skalet och pressa ur saften.
    4. Lägg morot, saft och apelsinskal i kastrullen med äggsmeten. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Den får inte koka, då blir den grynig.
    5. Ta kastrullen från värmen och klicka ner fettet och rör ner vaniljsockret. Häll upp i burkar och låt krämen kallna.
    6. Krämen håller sig ca 1 vecka i kylskåp.
    7. Tips: Använd inte aluminiumkastrull till denna kräm, den kan då bli grå om man vispar med stålvisp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben