Morotsfläta

Tid: 1 timme 20 minuter

Endast fett från lättyoghurten och sötman från morötterna räcker för att detta brödet blir supergott men också nyttigt.

Ingredienser

  • 5 dl Mild lättyoghurt, 0,5% fetthalt
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 150 g finrivna morötter
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna fint. Värm yoghurten till 37 grader, lös jästen i lite av yoghurten. Blanda resterande yoghurt med jästblandningen, saltet och morötterna.
    2. Blanda därefter mjölsorterna och rör i degen. Knåda väl. Låt jäsa i 30 minuter.
    3. Baka ut degen till en fläta och låt jäsa på smord plåt i 20-30 minuter.
    4. Pensla med lite yoghurt och strö på grahamsmjöl, om du vill ha en mjuk skorpa. Låt bli detta moment om du vill ha en hård skorpa.
    5. Grädda i 35-40 minuter i 200 graders ugn.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben