Endast fett från lättyoghurten och sötman från morötterna räcker för att detta brödet blir supergott men också nyttigt.
Ingredienser
5 dl Mild lättyoghurt, 0,5% fetthalt
50 g jäst
1 tsk salt
150 g finrivna morötter
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna fint. Värm yoghurten till 37 grader, lös jästen i lite av yoghurten. Blanda resterande yoghurt med jästblandningen, saltet och morötterna.
- Blanda därefter mjölsorterna och rör i degen. Knåda väl. Låt jäsa i 30 minuter.
- Baka ut degen till en fläta och låt jäsa på smord plåt i 20-30 minuter.
- Pensla med lite yoghurt och strö på grahamsmjöl, om du vill ha en mjuk skorpa. Låt bli detta moment om du vill ha en hård skorpa.
- Grädda i 35-40 minuter i 200 graders ugn.
Kommentarer (0)