Knapriga och goda. Passar perfekt för nyblivna vegisar.
En stor favorit bland barnen. Man kan blanda med nästan alla typer av grönsaker, bara de är finfördelade. I denna är det rivna morötter och bladspenat.
Ingredienser
1 ½ dl mjölk
2 ägg
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Ca 50 g bladspenat
2 morötter
Salt
Peppar
Smör + rapsolja till stekning
Instruktioner
- 10-15 fritters.
- Vispa ihop mjölk och ägg. Rör ner mjöl och bakpulver. Vispa till en slät smet.
- Riv spenaten. Riv morötterna på rivjärnets grova sida. Rör ner morötter och spenat. Krydda med salt och peppar.
- Smält en klick smör och 1 msk rapsolja i en stekpanna. Forma klickar av smeten och lägg i pannan. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Servera varma eller ljumma.
- De är väldigt god med en smaksatt tomatsås och ris.
Kommentarer (0)