Morotsfritters

Knapriga och goda. Passar perfekt för nyblivna vegisar. En stor favorit bland barnen. Man kan blanda med nästan alla typer av grönsaker, bara de är finfördelade. I denna är det rivna morötter och bladspenat.

Ingredienser

  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 50 g bladspenat
  • 2 morötter
  • Salt
  • Peppar
  • Smör + rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    1. 10-15 fritters.
    2. Vispa ihop mjölk och ägg. Rör ner mjöl och bakpulver. Vispa till en slät smet.
    3. Riv spenaten. Riv morötterna på rivjärnets grova sida. Rör ner morötter och spenat. Krydda med salt och peppar.
    4. Smält en klick smör och 1 msk rapsolja i en stekpanna. Forma klickar av smeten och lägg i pannan. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Servera varma eller ljumma.
    5. De är väldigt god med en smaksatt tomatsås och ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben