Morotsmuffins med grahamsmjöl

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Lite nyttigare men mycket goda.

Ingredienser

  • 5 msk råsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk rapsolja
  • 25 g hackade valnötter
  • 1 finriven morot, ca 100 g
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • 2 krm kanel
  • Glasyr
  • 75 g philadelpiaost extra light
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 1 tsk lime- eller citronsaft
  • 4 physalisfrukter eller strössel
  • Instruktioner

    Vispa ihop sockret med ägget och rör ner olja, nötter och morot. Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat och kanel. Fördel jämnt i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen på 220 grader ca 15 min. Låt kallna. Mosa ihop osten med florsocker och juice. Bred glasyren över muffins när du ska servera och garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben