Morotsstroganoff

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och billig vardagsrätt. Bönorna kan bytas ur till kikärtor om man hellre vill ha det.

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl vatten
  • 1 ½ dl creme fraiche
  • 150 g kidneybönor
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skär dem i strimlor. Skala och skiva löken.
    2. Bryn först morötterna i en gryta, tillsätt löken och kryddorna. Låt det få lite färg innan tomatpurén och vattnet tillsätts. Låt det småputtra tills morötterna nätt och jämt är mjuka.
    3. Rör i creme fraiche och bönor. Låt det koka upp och bli genomvarmt.
    4. Servera med ris, pasta eller potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben