Mors goda julsallad

Tid: 15 minuter

Bland alla korvar, köttbullar, potatis och dopp i grytan är det gott med en riktigt frisk och härlig sallad. Denna har min mamma gjort de senaste åren och jag bara älskar den! :) Dec 2011: Har nu hunnit göra denna smarriga sallad två gånger redan. Valde att använda hela apelsinfilèer istället för att dela klyftorna i bitar. Kan också rekommendera äppelcidervinäger som ger en härlig smak och passar fint med äppelbitarna.

Ingredienser

  • 1 klyfta vitkål
  • 1 klyfta rödkål
  • 2 äpplen
  • 2 apelsiner
  • 1 bit purjolök
  • 1 dl hasselnötskärnor (kan uteslutas)
  • 2 msk hackad persilja
  • Dressing
  • 2 msk vinäger (gärna äppelcidervinäger)
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk italiensk salladskrydda
  • 4 msk olja, med fördel olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär vitkål och rödkål i tunna strimlor. Skala äpple och apelsin och skär i bitar. Skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor. Hacka nötter och persilja. Blanda allt i en bunke.
    2. Blanda samman ingrediensena till dressingen och häll dem över grönsakerna. Blanda runt och låt stå en stund.
    3. Passar perfekt på julbordet :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben