Bland alla korvar, köttbullar, potatis och dopp i grytan är det gott med en riktigt frisk och härlig sallad. Denna har min mamma gjort de senaste åren och jag bara älskar den! :)
Dec 2011: Har nu hunnit göra denna smarriga sallad två gånger redan. Valde att använda hela apelsinfilèer istället för att dela klyftorna i bitar. Kan också rekommendera äppelcidervinäger som ger en härlig smak och passar fint med äppelbitarna.
Ingredienser
1 klyfta vitkål
1 klyfta rödkål
2 äpplen
2 apelsiner
1 bit purjolök
1 dl hasselnötskärnor (kan uteslutas)
2 msk hackad persilja
Dressing
2 msk vinäger (gärna äppelcidervinäger)
¼ tsk salt
½ tsk italiensk salladskrydda
4 msk olja, med fördel olivolja
Instruktioner
- Skär vitkål och rödkål i tunna strimlor. Skala äpple och apelsin och skär i bitar. Skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor. Hacka nötter och persilja. Blanda allt i en bunke.
- Blanda samman ingrediensena till dressingen och häll dem över grönsakerna. Blanda runt och låt stå en stund.
- Passar perfekt på julbordet :)
Liknande recept
Kommentarer (0)