Mors krusbärssaft

Fräsch och god saft, ej för söt. Jag har prövat med både citron och röda vinbär och tycker det blir litet godare med vinbär.

Ingredienser

  • 2 liter mogna krusbär (jag brukar använda röda)
  • 1 citron eller ½ liter röda vinbär
  • 1 liter vatten
  • 5 dl socker till varje liter avrunnen saft
  • 0.5 tsk natriumbensoat per liter saft
  • Instruktioner

    Skölj bären väl, lägg dem i en gryta. Slå på vattnet. Låt koka upp, sänk värmen och låt koka 20 minuter. Pressa sönder bären under kokningen. Låt bärmassan självrinna genom en ren silduk tills massan är torr. Mät saften och slå tillbaka i grytan. Koka upp och tillsätt sockret. Sätt i natriumbensoat enligt mängden saft. Häll upp saften i väl rengjorda flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben