Denna makrillpanna gjorde alltid min mamma. Ett gammalt beprövat och enkelt recept. Så gott!
Ingredienser
3 medelstora makrillar
Ca ½ dl ströbröd
Ca ½ dl vetemjöl
Salt
Grillkrydda el vitpeppar
Smör till stekning
Ca 5 dl vispgrädde
1 kruka klippt dill
Salt
Vitpeppar
Det bästa e att knapersteka makrillen samtidigt med nerklipp dill och ta upp dom ur stekpannan innan man häller i grädden. Dom bevarar sig så knapriga då. Gör gott! Pröva att göra samma sak med makrillrom om du har turen att få tag i nån, men stek den knaprig på låg värme annars spricker den sönder.
Den varianten är också jättegod och lagades av min mamma. Så jag är uppfödd på båda typerna av stekt makrill. Bor man i ett bohuslänskt fiskesamhälle är makrillen den fisk som mest stod på matbordet.
Jättegott recept som var pefekt för mina infrysta makrillar :-)