Morsdagslax

Serverar: 5 portioner

Fräsch laxrätt med tagliatelle eller ris. Laxen får en härlig spänstighet av att bara lätt sjuda med i såsen.

Ingredienser

  • 700 g laxfilé
  • 200 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2msk mjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hummerfond
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i portionsbitar. 2. Dela champinjonerna i halvor, strimla purjolök och paprikan. Finhacka vitlöken. 3. Fräs grönsakerna i olja i en traktörpanna. 4. Blanda mjöl och mjölk, och slå på grädde. 5. Blanda i hummerfond, buljong, salt och timjan. 6. Låt koka upp och lägg i laxbitarna. 7. Sjud på svag värme i ca 5 minuter

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben