Mosspudding

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Gammal efterrätt med anor. Fick alltid denna efterrätt vid släktmiddagen på juldagen.

Ingredienser

  • ½ hg mandel
  • 4-5 bittermandlar
  • ½ hg socker
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 6 blad gelantin
  • ½ l vispgrädde
  • Instruktioner

    Mandeln skållas och mals och blandas med sockret. Mjölk och ägg vispas samman och slås i en kastrull tillsammans med manelmassan. Blandningen vispas på svag värme tills den blir tjock. Gelantinet smältes och tillsätts under vispning. Låt svalna en aning. Grädden vispas och tillsätts. Allt hälls i en vattensköljd form t.ex. sockerkaksform eller annan form med mönster. Ställ formen svalt för att stelna. Serveras gärna dagen därpå tillsammans med hallon eller jordgubbssylt

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben