Mozartbitar

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Ett förenklat recept på Mozartkulor.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa eller marsipan (efter smak)
  • 100 g nougat
  • Ljus eller mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Kavla ut mandelmassan till två tunna plattor ca 12x12 cm mellan plastfolie. Kavla en i taget. Det är svårt att kavla så jämnt så man får skära dom jämna med kniv.
    2. Mjuka upp nougaten lite grann i mikron, så den blir bredbar. Bred sedan nougaten över en av mandelmasseplattorna och lägg sedan den andra mandelmasseplattan över nougaten. Skär snygga kanter så det blir en jämn fyrkant. Smält blockchoklad i vattenbad och pensla över mandelmassan. Drag fina vågiga mönster med en gaffel när chokladen stelnat lite. Ställ in i kylskåp och låt stelna. Skär därefter i lagom stora godisbitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben