Müslibullar à la Viktväktarna

25 bullar - 2 p per bulle utan pålägg.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl Viktväktarna Müsli Frukt & Bär
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Ca 2 msk müsli att strö över bullarna
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt rapsolja och salt.
    2. Blanda ner müsli och vetemjöl (spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen).
    3. Arbeta samman till en smidig deg, låt jäsa ca 45 min.
    4. Tag upp degen på mjölat bakbord och forma bullarna. Lägg dem på plåt klädd med bakplåts-papper. Pensla bullarna och strö över müslin. Ställ att jäsa ytterligare 30 min.
    5. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen 12-15 min.
    6. Njut müslibullarna tillsammans med ditt favoritpålägg!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    emwjeos 12 januari 2011

    det ser väldigt gott ut jag har tyvärr inte testat än men jag tror det blir gott

    Pennie 15 augusti 2011

    Älskar dessa bullar! är en av favoriterna, måste testas :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben