Müsliebar

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gott mellan mål som ger dig rätt sorts energi. Tillsätt lite extra torkad frukt så har du gjort en lite nyttigare kaka att servera till kaffet istället.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • 1 dl torkad frukt, ex. russin, hacka aprikoser, hackade katrinlpommon, hackade dadlar
  • 2 st ägg
  • 1 msk honung
  • ev. ½ dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader, 200 grader om du inte har varmluftsugn.
    2. Vänd ihop ingridienserna noga så att allt blandas. Tryck ut på ett smörat bakplåtspapper, det kan verka överdrivet att smöra bakplåtspappret men det kommer verkligen att underlätta att få kakan av pappret.
    3. Forma som en fyrkant, ca 2 cm tjock. Grädda på en plåt mitt i ugnen i ca 20 min eller tills kakan har fått fin färg.
    4. Ta ut, låt svalna i ca 10 min och skär sen i önskad storlek.
    5. Förvara i lufttät burk

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben