Multi-bars med yoghurtöverdrag
Serverar: 15-20 portioner
En kaka full med nyttigheter. Perfekt att äta efter träning, som mellanmål eller till kaffet.
Ingredienser
3 dl fibrerhavregryn
1 dl flingor
½ dl grovhackade hasselnötter
1 dl torkade bär (gojibär, tranbär, blåbär etc)
1 mosad banan
1 ägg
3 msk honung
Yoghurtöverdrag
2 dl vaniljyoghurt
½ dl florsocker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll i alla ingredienser i en skål, blanda om noggrant tills det blir en kletig klump.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg klumpen på bakplåtspappret och platta till det till önskad tjocklek.
Grädda sedan mitt i ugnen 20-30 minuter.
Skär dem sedan i önskad storlek och låt svalna.
- Häll i vaniljyoghurten i en kastrull, tillsätt florsocker, sirap samt vaniljsocker. Vispa runt lite tills den blir varm och börjar koka lite lätt. När det börjar koka ta då bort den från plattan och tillsätt smöret, vispa lite tills smöret har smält. Ställ sedan in det i kylen eller frysen för att svalna.
- När både "müsli-kakorna" och yoghurtblandningen har svalnat så lägg på ett lager yoghurt på kakorna och ställ in i frysen för att stelna.
Kommentarer (0)