Mummabullar

Serverar: 30 portioner

Lyxbullar till fikat måste man unna sig ibland.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 1/2 uppvispat ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl socker
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 uppvispat ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Smula jästen. Smält smöret och och häll i mjölken, värm till ca 37 grader. Tillsätt ägg, socker, salt och mjöl och rör ihop allt. Degen skall vara kladdig. Klicka ut degen i formarna. Rör ihop fyllningen och gör små kulor som petas ner i bulldegen. Låt bullarna jäsa i ca 40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader på nedersta falsen i ugnen tills bullarna fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben