Mummapannkakor

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Efterrättspannkakor med härlig smak. Kalla pannkakor passar perfekt till pannkakstårta.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk kardemumma (mald)
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 50 g smör
  • 3-4 msk äppelmos
  • 5 ägg
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl, salt, strösocker, kardemumma, kanel, vanillin, och bakpulver i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa klumpfritt. Vispa ner resten av mjölken, smält smör och äppelmos. Knäck i äggen och vispa till en slät smet. Fräs lite smör i en stekpanna och sänk värmen till något under medelvärme. Häll i knappt 1 dl smet. Vänd pannkakan när översidan skinnat sig. Servera gärna varma med jordgubbssylt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben