Mumsbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Grovt bröd som är så enkelt att göra och fantastiskt gott...

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetekli
  • ½ dl vetegroddar
  • 2 ½ dl rågkross
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 liter lättfil
  • 2 dl brödsirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 C.
    2. Blanda alla torra ingredienser, blanda ner lättfilen och brödsirapen. Rör om.
    3. Häll smeten som är sockerkakslik till konsistensen i 2 avlånga brödformar.
    4. Grädda nederst i ugnen i ca 100 minuter.
    5. Går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben