Serverar: 6 portioner
Tid: 40 minuter
En smakrik, lättlagad och näringsrik gryta. Serveras lämpligen med färskt vitt bröd.
Stek köttfärsen och den hackade löken tillsammans. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva morötterna, skär paprikorna i önskade bitar och lägg i stor gryta. Häll krossade tomater och bönor grytan, glöm ej att skölja Kidney bönorna och de svarta bönorna först. När köttfärsen och löken är färdigstekt, häll över i grytan och blanda. Häll sedan i de torkade örterna och paprikapulver samt pressad vitlök. Blanda och låt koka upp. Häll i vatten och låt koka upp igen. Red med majzenastärkelse och låt grytan puttra en stund. Lägg i korven som är skuren i bitar. Smaka av med ketchup, låt stå på svag värme en stund innan servering. Servera med färskt vitt bröd uppskuret eller brutet.