Murkelmums

Serverar: 4-6 portioner

Nu i murkeltider. Sriver in ett recept för jag fick torkade murklor av min mamma från norrland. Kanon för att det går att torka svampen så jag får den skickad på posten utan att den blir dålig.

Ingredienser

  • 2 dl förvällda murklor
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • Smör till fräsning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven parmesanost
  • ½ finhackad gul lök
  • 2 tsk soya
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 nypa vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Förväll murklorna väl helst tre gånger med mycket vatten. Tag nytt vatten efter varje kokning. Förväll 5 minuter åt gången så är du säker att den inte är giftig.
    2. Ta smöret för stekning i en stekpanna. Lägg i svampen med alla kryddor, löken och vitlöken. När den är färdigfräst så strö mjölet över svampen. Häll i grädde, mjölk och parmesanosten och låt stuvningen puttra i några minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben