Muscovadosockret ger kakan en extra fyllig och god smak. Den ska vara lite seg och kompakt i konsistensen.
Ingredienser
250 g smör
350 g mörk choklad, 70%
3 ägg
5 dl mörkt muscovadosocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i kastrullen. Rör tills den smält. Vispa upp äggen i en bunke. Tillsätt sockret och vispa till en blank smet. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen och choklad i äggvispet.
- Häll smeten i en form, ca 20x30 cm , klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan kallna i formen. Skär den i rutor och garnera med florsocker.
Kommentarer (0)