Muscovadokakor

Serverar: 20 portioner

Sanslöst mumsiga kakor med knastriga kaffebönor som strössel.

Ingredienser

  • 2,5 dl mörkt muscovadosocker
  • 200 g smör rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 2 msk mörk sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl hela kaffebönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör muskovadosocker och smör till en porös röra. Tillsätt ägg och sirap och blanda väl. Blanda mjöl,vaniljsocker och bakpulver. Blanda med smeten och rör ordentligt tills alla klumpar är borta.
    2. Rulla på mjölat bakbord ut degen till en rulle. Platta till med handen. Skär i sneda bitar,ca.15-20 st.
    3. Krossa kaffebönorna i en mortel eller mixer. Strö ut krosset över kakorna. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca.15-20 min. Låt svalna på galler.

    Kommentarer (2)

    Gonta 16 juli 2008

    Väldigt goda. Hade inte kaffebönor hemma så det fick bli utan. Tack för receptet

    matmymlan 4 mars 2011

    Bodil, vad tror du om att testa att göra dem med hjorthornssalt istället? Jag gillar den där "smältiga-smuliga" effekten det har på torra kakor. Men tror du det är olämpligt pga ägget? Det används ju till torra grejer, man vill ju att ammoniaken som bildas i ugnen helt ska förångas...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben