Mustbullar

Serverar: 25 portioner

Rolig och god variant

Ingredienser

  • 1 paket ( 50 g) jäst
  • 2 flaskor (á 33 cl) julmust
  • 1 dl olja
  • 4 msk salt
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 11 - 12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm julmusten till fingervarmt, 37°C i en kastrull. Häll lite av musten över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av musten, olja, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 25 bitar. Forma bitarna till släta, avlånga bullar som läggs på bakpappersklädda plåtar. Strö lite mjöl på bullarna och låt dem jäsa övertäckta ytterligare ca 20 min.
    2. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    blutkind 18 december 2007

    Jag har samma recept hemma. Men i mitt recept så ska det vara 1 msk salt. Annars är dessa bullar kanongoda. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben