Mustig gryta med äpple och bacon

Serverar: 4 portioner

Smakrik och värmande!

Ingredienser

  • 500 g skinkstek
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 dl köttbuljong (fond + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 2 msk mjöl
  • 2 tsk soja
  • 100 g bacon
  • 1-2 syrliga äpplen
  • Instruktioner

    Skär köttet i mindre bitar. Skala lök och morötter. Hacka löken och strimla morötterna. Hetta upp smöret i en gryta. Bryn kött, lök och morötter. Tillsätt kryddor och buljong och låt puttra i 5 min. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det i grytan. Låt sjuda i 5 min. Tillsätt soja. Strimla baconet och stek det knaprigt. Kärna ur och skär äpplena i småbitar. Blanda bacon och äpple och strö det över grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben