muurikkabröd

Serverar: 4 portioner

Det här är en nordisk variant av de indiska naanbröden.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ liter vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca 480 g vetemjöl, 9 dl
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i 37 gradigt vatten. Tillsätt socker och vaniljsocker och rör ner mjölet. Arbeta degen ca 5 minuter.
    2. Tillsätt yoghurt och salt. Rör med träsked ca 3 minuter. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
    3. Dela degen i 10 bitar och platta ut dem till ca 1 cm tunna kakor. Stek i olja ca 3 minuter på varje sida, beroende på temperatur.Låt det bli gyllene. Strö över flingsalt och ät genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben