Myntaräkor i rispappersrulle

Serverar: 8 portioner

Dessa lättlagade rispappersrullar med räkor smakar ljuvligt en sommardag och kräver ingen tillagning.

Ingredienser

  • 50 g torkade risnudlar
  • 8 stora runda vietnamesiska rispapper, 22 cm i diameter
  • 16 myntablad
  • 250 g kokta, skalade räkor
  • 1 gurka, skuren i tändsticksstora strimlor
  • 2 ½ dl strimlad sallad
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Lägg risnudlarna i en värmesäker skål och häll över kokande vatten. Låt nudlarna dra 6-7 minuter tills de har mjuknat. Låt nudlarna rinna av och klipp dem i kortare längder.
    2. Fyll en skål till hälften med ljummet vatten och lägg i ett ark rispapper. Låt dra cirka 1 minut, vänd papperet under tiden, tills rispapperet är mjukt.
    3. Lägg rispapperet på en ren handduk och torka bort överflödigt vatten. Lägg två myntablad på rispapperet ca 4 cm upp från den nedre kanten. Lägg på en åttondel av räkor, gurka och sallad. Vik över den nedre och övre kanten och rulla ihop till en fast rulle. Upprepa med resten av rispapperna och ingredienserna till åtta rullar totalt.
    4. Blanda hoisinsås och limesaft i en skål och servera som dipsås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben