Myrans bebisbröd

Tid: 1 timme

Löjligt enkelt att göra! Kan man koka gröt kan man göra detta. Gott för både stora och små.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl (hälften kan bytas mot grövre mjöl för barnmagar som klarar mer fibrer)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk brödkrydda
  • ½ dl hackad/riven frukt, nötter, frön, morötter el. dyl
  • 4-5 dl fil
  • Instruktioner

    1. 175 C 40-60 min Avlång brödform, oljad eller med bakpapper, mitten av ugnen.
    2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt ev frukt e dyl. Blanda i fil. Degen ska ha konsistensen av en klistrig gröt. Skjuts in i ugnen!
    3. Avnjuts som det är eller ex med smör, leverpastej eller mjukost. Går bra att frysa ner i lagom stora bebisbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben