Naan-bröd

Serverar: 8 portioner

Tillbehör till den otroligt goda kyckling tenghai.

Ingredienser

  • 250 g mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 115 ml ljummet vatten, cirka
  • Instruktioner

    blanda mjöl, bakpulver, yogurt o salt i en skål. tillsätt vatten lite i taget, medans du arbetar med fingrarna, tillsätt så pass mycket vatten att degen blir mjuk o något kladdig. knåda några min. täck över degen o låt den jäsa i 1 tim. sätt ugenen på 220 grader, rulla degen i 8 st ägg stora bollar, kavla ut dessa till ovaler som är 20-30 cm i diamter o är 0,5-1 cm tjocka. grädda bröden tills de sväller upp o fått en brunspräcklig ovansida, ca. 1 min, vänd dem o grädda undersidan lika.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pjs 14 april 2010

    gjorde enl recept men detta liknar inte ens naan bröd! skit blev det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben