Nachosgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Lite annorlunda och snabblagad gryta om man har stekt eller grillad kyckling hemma.

Ingredienser

  • 3 msk kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 300 g salsa (Jag tog Chrunky Salsa, stark)
  • 2 burkar á 420 g vita bönor i tomatsås
  • 3 dl riven ost
  • Svartpeppar
  • 50 g nachoschips
  • 1 grillad kyckling
  • 1 klick crème fraiche per tallrik
  • Instruktioner

    1. Häll buljong eller fond och vatten i en stor kastrull/gryta. Häll i salsan, bönorna och osten. Låt puttra ihop lite.
    2. Krydda med några varv på pepparkvarnen och bryt sönder chipsen och lägg i dem också. Rör om. Häll till sist i kycklingen i småbitar och låt den bli varm.
    3. Ätes med en klick crème fraiche till och ett gott bröd och eventuellt lite sallad. Det kan behövas någon favoritkrydda till om man vill hotta upp den. Man kan även ta en halv burk salsa till eller en halv burk tacosås stark.
    4. Tänk på att både osten och chipsen gör att buljongen tjocknar så ta inte för mycket, eller späd med vatten om den blir för tjock.

    Kommentarer (3)

    LaJefa 20 november 2009

    Tack för tipset...detta låter super smarrigt...ska helt klart testas!

    slugen 12 december 2009

    låter kanon.. provar ikväll

    leolina 3 juli 2011

    gick fort o göra,jag serverade ris till,blev gött!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben