Nässelsufflé med laxsmör

Serverar: 6 portioner

Nässelsufléer är en härlig förrätt under våren. De är lätta att tillaga eftersom de kan förberedas i god tid. Satsen kan även gräddas i en stor suffleform. Servera då smöret separat till.

Ingredienser

  • Sufflé
  • 25 g smör, smält
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl standardmjölk eller gräddmjölk
  • 2 dl nässlor förvälda, avrunna och hackade (120 g)
  • 2 msk finriven parmesanost
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 frukostägg, vita och gula för sig
  • Laxsmör
  • 50 g kallrökt lax
  • 50 g smör, mjukt
  • 1 tsk pepparrot från tub
  • Instruktioner

    1. Smörj 6 portionsformar med smör.
    2. Laxsmör: Finhacka laxen och blanda väl med smör och pepparrot. Fördela det i 6 klickar på ett fat. Ställ det kallt.
    3. Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Tillsätt mjölet, späd lite i taget med mjölken under kraftig vispning. Ta kastrullen från plattan.
    4. Rör i nässlor, parmesanost, salt och peppar. Blanda i gulorna en i taget. Hit kan förberedas.
    5. Sätt ugnen på 175 grader.
    6. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.
    7. Servera suffléerna direkt med en klick laxsmör ovanpå.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben