Nässelvåfflor

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 15 minuter

Med våren kommer nässlorna. Då tar jag mina gamla nässelhandskar i rött läder och en sax och en eller två papperskassar och ger mig iväg på en vårpromenad. Efter att sedan ha tagit hand om skörden, klippt bort hårda stjälkar, sköjt och och förvällt alla skott och blad, som sedan fått rinna av i ett durkslag gör att jag känner mig så väldigt glad och nöjd. Fryser in nässlorna 3-4 msk i plastpåsar, bra att ta av till bak och våfflor, någon risotto eller soppa. Nässel kokvattnet brukar jag spara till hårsköljningsvatten och sen vattna blommorna med, men då utspätt. Men det vattnet kan inte sparas mer än någon dag.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • 3 msk potatismjöl
  • 1dl vetemjöl
  • 1-2 msk grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 - 2 dl finhackade förvällda nässlor
  • Instruktioner

    1. Du kanske redan gjort iordning dina nässlor. kokt dem och klippt dem smått för då kan du genast fortsätta med att
    2. Vispa sönder äggen Tillsätt smält matfett Tillsätt potatismjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt Vispa ner mjölken till en klumpfri smet Låt svälla i 20 minuter Sätt i de avsvalnade nässlorna ( eller upptinade om du haft dem i frysen) Ta i mera mjölk om smeten känns för tjock
    3. Grädda i våffeljärn,välsmort Avnjut våfflorna ljumma med lingonsylt eller rårörda lingon. Ta gärna och pressa ned litet citron i ditt vattenglas, passar bra som bordsdryck till. Du kan också steka små plättar i plättlagg av smeten

    Kommentarer (1)

    lill-lindqvist 8 maj 2011

    Frasiga våfflor med nyttiga nässlor. Goda !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben