Nallebröd

Serverar: 16 portioner

Smarriga brödbullar som du enkelt och snabbt snor ihop till mellanmålet, eller som "sista minuten-bröd" till picknick-korgen! :)

Ingredienser

  • 2 dl fiberberikade havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl smör- och rapsolja
  • 3 dl mild yoghurt
  • ½ dl flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör och rapsolja, yoghurt och honung.
    2. Klicka ut degen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lite med mjölad hand.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    4. Servera bröden nygräddade med smör och ost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben