Namnsdagskaka

Tid: 1 timme

En saftig, lättgjord och god chokladkaka

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3/4 dl mjölk
  • 150 gram smält margarin
  • 3/4 dl kokande vatten
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk kakao
  • Ca 6 tsk vatten
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölken.
    2. Blanda i de torra indigrienserna. slå i fett och kokande vatten.
    3. Häll i smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter)
    4. Grädda i 175 grader i drygt 40 minuter.
    5. Låt kakan svalna, bred glasyren över kakan och strö över strössel

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben