Nanaimobitar

Dessa små, vackra godsaker är ursprungligen från Kanada. Där kan bitarna ha både grön och rosa fyllning med olika smaksättning. I det här receptet är de fyllda med vaniljkräm och toppas med ljuvligt chokladtäcke. Bäst smakar de iskalla med en kopp starkt kaffe. En kaka för en chokladälskare!

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 100 g smält choklad
  • 150 g kex tex. Mariekex
  • ½ dl riven kokos
  • ½ dl hackade nötter tex rostade hasselnötter
  • ½ dl socker
  • 3 msk kakao
  • 2 ägg
  • Fyllning 1
  • 100 g mjukt smör
  • 9 dl florsocker
  • 1 dl tjock vaniljkräm (går bra med marsánpulver men egen vaniljkräm smakar alltid godast om du har tiden)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning 2
  • 200 g finhackad mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • Garnering
  • Smält vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform ca 25-35 cm.
    2. Krossa kexen i små bitar.Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser till botten och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspapperet. Låt botten vara i ugnen ca 10 minuter. Låt den svalna.
    3. Under tiden gör du fyllning 1. Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllningen 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
    4. Lägg den finhackade chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser sig i grädden. Medan massan fortfarande är varm rör du ner smöret.
    5. Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills allt ha svalnat ordentligt. Ringla över lite smält vit choklad i ett fint mönster och låt den kallna igen. Skär i små tunna skivor eller bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben