Dessa små, vackra godsaker är ursprungligen från Kanada. Där kan bitarna ha både grön och rosa fyllning med olika smaksättning. I det här receptet är de fyllda med vaniljkräm och toppas med ljuvligt chokladtäcke. Bäst smakar de iskalla med en kopp starkt kaffe. En kaka för en chokladälskare!
Ingredienser
Botten
100 g smör
100 g smält choklad
150 g kex tex. Mariekex
½ dl riven kokos
½ dl hackade nötter tex rostade hasselnötter
½ dl socker
3 msk kakao
2 ägg
Fyllning 1
100 g mjukt smör
9 dl florsocker
1 dl tjock vaniljkräm (går bra med marsánpulver men egen vaniljkräm smakar alltid godast om du har tiden)
1 tsk vaniljsocker
Fyllning 2
200 g finhackad mörk choklad
2 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering
Smält vit choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform ca 25-35 cm.
- Krossa kexen i små bitar.Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser till botten och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspapperet. Låt botten vara i ugnen ca 10 minuter. Låt den svalna.
- Under tiden gör du fyllning 1. Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllningen 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
- Lägg den finhackade chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser sig i grädden. Medan massan fortfarande är varm rör du ner smöret.
- Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills allt ha svalnat ordentligt. Ringla över lite smält vit choklad i ett fint mönster och låt den kallna igen. Skär i små tunna skivor eller bitar.
Kommentarer (0)