Napoleonshattar

Serverar: 35 portioner

Tid: 2 timmar

Mörgeg, marsipan, choklad

Ingredienser

  • Mördeg
  • 375 g vetemjöl
  • 250 g smör
  • 125 g florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Marsipandeg
  • 400 g marsipan
  • 150 g florsocker, om du önskar
  • 2 äggvita, om du önskar
  • Garnering
  • 250 g mörk chokladglasyr
  • Instruktioner

    Gör så här Arbetar samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst en halv timme. Om du önskar det, blanda alla ingredienser för marsipandegen och lägger den i kylen. Annars tar bara råmarsipan. Ihopsätta av napoleonhatter: Kavla ut degen på mjölat bakbord till 3-4 mm tjocklek. Tar ut runda kakor med hjälp av en kopp eller ett ölglas med 5-6 cm i diameter. Marsipandegen delar och forma stycken i 2 cm tjocka kulor. Lägger en kula i mitten av en degskiva, vecka degen upp på tre sidor och trycker mot marsipankula. Forma hela keks till trekantiga hattar. Baka denna trespetsar vid 180°C ca. 15 - 20 minuter i mitten av ugn. Smälter chokladglasyren i vattenbad. Doppa bakelse med tre hattkanterna i choklad och låter kyla av. Napoleonshatterna lagras best i kylskåpet. Men de går också mycket bra att frysa in.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben