Serverar: 35 portioner
Tid: 2 timmar
Mörgeg, marsipan, choklad
Gör så här Arbetar samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst en halv timme. Om du önskar det, blanda alla ingredienser för marsipandegen och lägger den i kylen. Annars tar bara råmarsipan. Ihopsätta av napoleonhatter: Kavla ut degen på mjölat bakbord till 3-4 mm tjocklek. Tar ut runda kakor med hjälp av en kopp eller ett ölglas med 5-6 cm i diameter. Marsipandegen delar och forma stycken i 2 cm tjocka kulor. Lägger en kula i mitten av en degskiva, vecka degen upp på tre sidor och trycker mot marsipankula. Forma hela keks till trekantiga hattar. Baka denna trespetsar vid 180°C ca. 15 - 20 minuter i mitten av ugn. Smälter chokladglasyren i vattenbad. Doppa bakelse med tre hattkanterna i choklad och låter kyla av. Napoleonshatterna lagras best i kylskåpet. Men de går också mycket bra att frysa in.