Napoleontårta

Läcker smördegstårta att bjuda på vid festliga tillfällen. Napoleontårtan är fylld med äppelmos, marsánkräm och grädde och glaseras till sist med hallonglasyr.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 1 rektangulär färsk smördeg
  • Fyllning och granering
  • 3/4 dl äppelmos
  • 1 1/2 dl marsánkräm
  • 3 dl vispgrädde
  • Glasyr
  • 1/4 dl florsocker
  • 1/2 tsk vatten
  • 1/2 msk hallonsylt
  • Instruktioner

    Tag ut två bottnar ur smärdegen, ca 22 cm i diameter. Lappa ihop degresterna till en tredje botten. Nagga bottnarna väl. Grädda dem på bakpappersklädd plåt i 200 grader i ca 15 minuter. Låt dem kallna. Blanda samman marsánkrämen enligt recept på förpackningen. Vispa grädden. Blanda ner ca 1 dl av den vispade grädden i marsánkrämen och rör massan slät. Bred ut äppelmoset på den understa bottnen. Bred därefter ut krämgrädden. Lägg på den lappade bottnen och stryk ut grädden på den. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred ut på den översta bottnen. Placera slutligen bottnen överst på tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben