En bakvänd variant av saffranskaka. Gamla lussebullar blandas med lite andra ingredienser och vips får du en ny saftig kaka som serveras tillsammans med vispad grädde och hallonsylt.
Ingredienser
Narfaskaka
50 g rapsolja
100 g saffransbullar
50 g sötmandel malen
2 dl mjölk
1 ägg
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
1 msk rapsolja
2 msk ströbröd
Serveras med
2 dl hallonsylt
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
Instruktioner
- Värm ugn till 175 grader C.
- Smörj och bröa en liten form. Tärna lussebullarna och stek i oljan tills de får gyllenbrun färg. Låt dem svalna. Häll ner mandel, mjölk och ägg och kör med elvisp till en smet.
- Blanda socker med bakpulver och blanda ihop med smeten. Häll ner i formen och grädda ca 30 min.
- Servera tillsammans med vispad grädde (tillsätt socker i) och hallonsylt.
Liknande recept
Kommentarer (0)