Nationaldagsmuffins

Med sitt gula kors på blå botten blir det här en festlig muffins den 6 juli.

Ingredienser

  • 225 g osaltat smör, rumstempererat
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ¾ dl extra fint vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • 100 g vit finhackad choklad
  • Glasyr
  • 115 g osaltat, rumstempererat smör
  • 3 ¾ dl florsocker, siktat
  • 1 tsk vaniljessens
  • 200 g gul sockerpasta
  • 300 g blå sockerpasta
  • Instruktioner

    1. Ger 18 muffins
    2. Förvärm ugnen till 175 grader. Placera 18 formar på bakplåt eller i muffinsplåt. Vispa alla muffinsingredienser utom chokladen i en stor skål med med en elvisp till en ljus, slät smet, 2 - 3 minuter. Rör försiktigt i den hackade chokladen.
    3. Skeda smet i formarna. Grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsen och låt svalna på galler.
    4. Glasyr: Vispa smör och florsocker till en krämig, mjuk smet. Tillsätt vanilj och vispa på nytt. Bred glasyr på de svala muffinsen. Kavla ut den blå sockerpastan till 3 mm tjocklek. Skär eller tryck ut 18 stycken lämpligt stora rundlar och lägg dem på muffinsen. Kavla ut den gula sockerpastan till 3 mm tjocklek. Skär eller stansa ut remsor som du lägger som ett kors över den blå rundeln .Förvara utan glasyr och sockerpasta i en lufttät burk i upp till 3 dagar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben