Nattbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 12 minuter

Ett recept jag har fått av min mamma, vet inte var hon har fått det i från, men det var grunden till många mysiga helgfrukostar hemma när jag växte upp

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 2 msk olja
  • 12-13 dl vetemjöl
  • 1 dl vetegroddar eller vetekli
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner olja, mjöl och kli eller groddar i degvättskan.
    2. Baka ut degen på en gång till 20 småfranskor som får stå på övertäckt plåt i kylen över natten.
    3. Pensla bröden med vatten och strö över valmofrö eller annat efter smak, (sesamfrön är ett gott alternativ), gräddas i 250 grader i ca 12 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben