Nattlig dinkelciabatta

Serverar: 6 portioner

Nybakade ciabatta passar perfekt att göra matiga mackor av. 284 kalorier per bröd

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst, á 50 g
  • 3 ½ dl kallt vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 7 dl fint siktat dinkelmjöl + ½ dl till utbakning
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, salt, honung och mjöl. Rör ordentligt med en träslev till en smidig, ganska lös deg. Sätt degen, övertäckt med plastfolie i kylskåpet över natten eller ca 8 timmar.
    2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, bearbeta den så lite som möjligt med lätt mjölade händer. Forma den till en rektangelformad platta ca 2 cm tjock och dela den med en brödskrapa eller kniv i 6 bitar.
    3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta försiktigt ut till 6 bröd med lätt mjölade händer. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Låt bröden jäsa medan ugnen blir varm, ca 15 minuter. Grädda bröden ca 25 minuter eller tills de fått fin färg.

    Kommentarer (1)

    anni4 11 maj 2010

    Mycket gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben