Nybakade ciabatta passar perfekt att göra matiga mackor av.
284 kalorier per bröd
Ingredienser
1/4 paket jäst, á 50 g
3 ½ dl kallt vatten
1 ½ tsk salt
1 tsk flytande honung
7 dl fint siktat dinkelmjöl + ½ dl till utbakning
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, salt, honung och mjöl. Rör ordentligt med en träslev till en smidig, ganska lös deg. Sätt degen, övertäckt med plastfolie i kylskåpet över natten eller ca 8 timmar.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, bearbeta den så lite som möjligt med lätt mjölade händer.
Forma den till en rektangelformad platta ca 2 cm tjock och dela den med en brödskrapa eller kniv i 6 bitar.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta försiktigt ut till 6 bröd med lätt mjölade händer.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Låt bröden jäsa medan ugnen blir varm, ca 15 minuter.
Grädda bröden ca 25 minuter eller tills de fått fin färg.
Kommentarer (1)
Mycket gott.