Nektaringlasspinne

Serverar: 10 portioner

Nektariner är så goda att äta som de är, att man ofta glömmer att använda dem i desserter och bakning. I den här snabbgjorda glass parfaiten kommer de verkligen till sin rätt.

Ingredienser

  • 3 mogna nektariner, ca 275 g
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Kärna ur nektarinerna och mixa fruktköttet fint i en matberedare eller med mixerstav. Rör ner vaniljsockret.
    2. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt i en annan bunke. Vänd ner nektarinmoset i vispgrädden. Vänd sedan ner äggsmeten. Häll smeten i 10 små glas, gärna av plast. Stick ner en glasspinne i mitten av varje och frys minst tre timmar.
    3. Lossa glassarna genom att doppa glaset i hett vatten cirka 10 sekunder. Låt tina 10-15 minuter före servering.

    Kommentarer (1)

    BirgitN 21 juni 2009

    Jag är vanligtvis inte speciellt förtjust i "frukt-glass", men denna var riktigt god med sin "friska" smak! Gjorde den i en stor form och garnerade med några färska nektarinklyftor. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben